Herzlich willkommen!

Winkelgebied Centro in het Duitse Oberhausen heeft het begrepen. Het centrummanagement heeft de website voorzien van een Nederlandse en Engelse pagina. Het blijft bij openingstijden en een routebeschrijving voor Nederlanders, Belgen en Engelsen, maar het is een begin. Dat maakte mij nieuwsgierig naar sites van Nederlandse winkelcentra in de grensstreken. Zeggen wij ook Herzlich Willkommen tegen onze oosterburen als ze onze winkelsites bezoeken? In het Roermondse Designer Outletcenter is het antwoord volop ja. Maar dan wordt het zoeken. De Heuvel Galerie in Eindhoven, Makado in Beek en de Woon Boulevard Heerlen pakken dit niet op. Dat wil zeggen, nog niet.

Sinds kort kunnen gemeenten in Nederland zelf bepalen of ze 52 weken per jaar open willen zijn. In Duitsland zijn ze nog lang niet zover. Dat lijkt mij op zondagen een groot klantenpotentieel in de grensgebieden van Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel.

Ik vind het een aanrader voor alle shoppingcenters in deze gebieden om online de Duitse consumenten mee te nemen in de communicatie. Bovendien schijnt het bij onze buren economisch best goed te gaan, dus maak er gebruik van.

Wil je dit artikel delen? Dat kan!